Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя заповед обяви бедствено

...
Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя заповед обяви бедствено
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в три села във Врачанско

Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от през днешния ден със своя заповед разгласи бедствено състояние в три села от района. Това са селата Рогозен, Бързина и Ботево. Причината е създалата се тежка конюнктура от снеготопенето и изпускане на водни количества от каскадно ситуирани язовири. Всички язовири в региона са цялостни.

“Лошото е, че преливникът на язовир “Рогозен ” е мощно повреден. Не е доста водата на него – към 10 кубика в секунда е, само че преливникът си е повреден и има заплаха той да се откъсне. Ще последва препълване на язовир “Бързина ”. Евакуирали сме 8 души от село Бързина и 11 индивида в село Ботево. Засега няма някаква основна заплаха, но ние би трябвало да си бъдем подготвени ”, сподели за Дарик кметът на община Хайредин Тодор Алексиев.

Мерките за евакуация, които е взел кметът на община Хайредин, са превантивни, акцентира той. Язовирът в село Бързина се източва, с цел да има къде да постъпват новите количества вода, които идват от водоема в село Рогозен. В преливника се изсипва кална маса, с цел да се понижи скоростта на вода, поясни кметът.

Ще продължим да следим обстановката.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР